Precíziós öntés

Több mint 20 éve foglalkozunk ékszeröntéssel és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokkal. Ez idő alatt sokféle munkával, ügyfél igénnyel találkoztunk és sok tapasztalatot gyűjtöttünk.

Precíziós öntés

Nagyobb szériák, vagy folyamatos megrendelések esetén egyedi kondíciókat biztosítunk

Rendelésfelvétel

 • Ezüst (800‰ vagy sterling 925‰)
 • Arany 18K (Sárga, fehér, vörös)
 • Arany 14K (sárga, fehér, vörös)
 • Réz
 • Bronz
 • Acél (316L , ékszeripari ötvözet)
 • Platina (Külön tárgyalást igényel)

A fentieken felül , egyedi kérésre, külön ötvözeteket is elő tudunk állítani. (Pl. 9 karátos arany)

Átfutási idő

Ötvözet típus és mennyiség kérdése elsősorban, de arany és ezüst öntéseket lényegében folyamatosan vállalunk, így az átfutási idő néhány darabos megrendelés esetén akár 2-3 nap is lehet.

Nagyobb szériák, vagy folyamatos megrendelések esetén egyedi kondíciókat biztosítunk.

Ékszer / Terméktervezés

Az igények megismerése után csapatunk dönt a megvalósítás módszerén. A klasszikus ékszertervezés mellett 2D vagy 3D eszközöket is használunk.

Modern 3D ékszertervező programmal is dolgozunk, mely lehetőséget biztosít pl. a várható költségek kalkulációjában, vagy a felhasználandó kövek számát és méreteit illetően.

Ékszertervezés

Rendszeresen dolgozunk együtt más ékszertervezőkkel, ékszerészekkel és dizájnerekkel, akik saját ékszermárkájuk folyamatos fenntartása érdekében adnak megbízást számunkra kollekcióik és ékszereik elkészítésére.

Együttműködés a Megrendelővel

A megrendelő igényeit megismerve csapatunk gyártási tervet készít. A gyártási terv során döntést hozunk az ékszer vagy mesterdarab elkészítéséhez szükséges eljárásról. Ezt követően költségeket és várható átfutási időt kalkulálunk. Az ügyféllel ezt követően a projekt részleteit személyesen átbeszéljük.

Mesterdarab készítés kis vagy nagy sorozatú gyártáshoz

Legyen kis szériás gyártás, vagy nagy sorozatszámú megrendelés, az igényekhez mérten bevetünk minden olyan eljárást, mely jelenleg ékszer gyártásban elképzelhető. Ha olyan technológiára van szükség, mellyel nem rendelkezünk, kiterjedt alvállalkozói kapcsolatunkat is bevonjuk a tervezés és gyártás során.

Gumi és Viaszforma készítés

Mesterdarabokról gumiforma készítését is vállaljuk. A mesterdarab anyaga lehet fém, műanyag, vagy olyan fosszilis anyag, mely forma levételre alkalmas. Többféle anyaggal dolgozunk, normál szilikonos, alacsony olvadáspontú szilikonos besütő gumikkal, valamint kétkomponensű szilikont egyaránt használunk.

Gumi és viaszforma készítés

Lehetnek fizikai korlátok, melyeket a terméktervezés során figyelembe kell venni. Ebben szintén tudunk segítséget nyújtani, szükség esetén kérjen konzultációt kollégáinktól.

Gumi klisé készítés

Speciális technikák

A gumi klisé készítésének számos speciális technikája van. Különösen nehéz például üreges modellek e hagyományos módszerrel történő reprodukciója vagy széria gyártása. Lehetnek tehát fizikai korlátok, melyeket a terméktervezés során szintén figyelembe kell venni.

Alacsony olvadáspontú (VLT) Gumi

Nem fémből készült mesterdarabok gumiforma készítésére speciális besütő anyagot ajánlunk. Ez a VLT, mely akár már 70⁰ -on használható. Zsugorodása is igen kedvező, 1-2% körüli, mely a modell méretétől és a besütés hőmérsékletétől függ. A VLT-t elsősorban számítógéppel tervezett polimer modellekről készített gumiformákhoz javasoljuk. A besütés előtt a polimereket speciális elválasztó anyagokkal kell kezelnünk.

3D Nyomtatás

.STL, .3DM, .SLC kiterjesztésű. 3D tervező programmal tervezett fájlok 3D felépítését is vállaljuk. A 3D modellből műanyag polimer készül, melyről gumiformát készítünk. Ezeket a másolási lépéseket figyelembe kell venni ékszer tervezéskor.

3D Nyomtatás

Hozott, direktben önthető polimer vagy 3D viasz modellek öntése is lehetséges, azonban az öntés előtt szakembereinkkel előzetes egyeztetés szükséges.

A tökéletes feldolgozáshoz ismernünk kell a felépítési technológia típusát, valamint a polimer anyag típusát.

Ügyfél által hozott polimerek

A minél tökéletesebb eredményhez hasznos információ a nyomtató gép és a polimer anyag típusa. Ha harmadik féltől rendeli a nyomtatást, javasoljuk, hogy kérjen tájékoztatást a nyomtatást biztosító cégtől. Ha beömlő csonk nélkül érkeznek a darabok, akkor ezek elhelyezése számunkra plusz feladat és szolgáltatás

Általunk nyomtatott polimerek

Több szolgáltatás egy helyen: 3D fájl alapján vállaljuk modellek nyomtatását akár a teljes kidolgozásig. Mivel ezek projekt jellegű feladatok, időbeli tervezést is igényelnek. Cégünk többféle nyomtatási technológiát is igénybe vesz. (Envisiontec, Formlabs, Solidscape rendszerek) JPG kép, méret és súly adatok alapján tudunk ajánlatot készíteni.

Öntvény kidolgozás, ékszergyártás

5 érv hogy miért minket válasszon, ha ékszert vásárolna:

 • Gyors an és hatékonyan dolgozunk.
 • Áraink a klasszikus ékszerboltokéhoz képest kedvezőbbek, mert költségeinket alacsonyan tartjuk.
 • Ismerjük a legújabb technológiákat is, állandó szakmai vérkeringésben vagyunk.
 • Több, mint 20 éve készítünk egyedi ékszereket.

Az egyediséget garantáljuk.

Öntvény kidolgozás, ékszergyártás

Ügyfeleink számára diszkréciót és szakmai biztonságot jelentünk: az általunk készített, vagy az ügyfél által hozott mesterdarabokat nem másoljuk és nem adjuk ki harmadik fél  számára.

Minden szolgáltatás egy helyen

A nálunk megrendelt öntvények készre gyártását (finiselését) is szakembereink elvégzik. Az ékszerek kidolgozására kiválasztjuk a legjobb és leghatékonyabb gyártási megoldásokat. A teljesen kézi kidolgozás mellett gépeink segítségével rövid idő alatt képesek vagyunk szériák teljes kidolgozására is.

Egyedi ékszergyártás magánszemélyeknek is

Tapasztalt kollégáink bármilyen alkalomra, bármilyen ékszer, vagy ajándéktárgy ajándékötletet megvalósítanak. Vállaljuk karikagyűrűk, eljegyzési ékszerek, vagy esküvői ékszerek készítését, valamint születésnapi ajándék ékszerek, jubileumi ékszerek tervezését és gyártását.

Ékszerjavítás, tisztítás és felújítás

 • Arany-ezüst lánc forrasztás
 • Gyűrű szűkítés és bővítés
 • Zár javítás és készítés
 • Fülbevaló stekker csere arany
 • Fülbevaló stekker csere ezüst
 • Nyaklánc tisztítás arany
 • Nyaklánc tisztítás ezüst

Boltoknak és rendszeres megrendelőinknek további kedvezményeket biztosítunk

Ékszerjavítás, tisztítás és felújítás

Tapasztalt ötvös kollégáink egyszerű ékszer javítások, forrasztások mellett akár bonyolultabb átalakításokat is vállalnak. A javításokat gyors határidővel végezzük felszerelt műhelyünkben