Vannak munkák, felkérések, melyek valamilyen különleges oknál fogva elragadnak minket is.

A megrendelővel való megbeszélések során alakul ki a kép, hogy mit is szeretne az ügyfél. Megállapíthatjuk, hogy valahogy nem csak az átlagos igényeket és ékszer ötleteket vonzzuk. ?

Mai történetünk egy nyugat-magyarországi városból indul. Innen kaptunk egy megkeresést. Ügyfelünk a párja részére tervezett 3D tervező programmal egy egyedi monogramos medált. A beszélgetések során kirajzolódott, hogy az ékszer valószínűleg egy ipari formatervezésre vagy gyártmány tervezésre optimalizált tervező programmal lett össze állítva.

A terv ugyan első nekifutásra gyártásra nem teljesen volt alkalmas, többszöri egyeztetés és “korrektúrázás” után már megfelelt. Ügyfelünk kifejezetten ragaszkodott hozzá, hogy Ő is részt vegyen a kedvese számára meglepetésként készülő ékszer elkészülésében.

Ennél a pontnál éreztük azt, hogy ugyan maga a feladat szakmailag nem nagy kihívás, mégis valahogy megvan a történet “romantikája” és annyira magával ragadó, hogy minden tudásunkat beleadjuk a megvalósításba.

Így született meg hát ez a monogramos ezüst medál, mely ezáltal megbízónk bevonásával, többünk együttes munkájának az eredménye. A projekt jól sikerült, tökéletes időzítéssel készült el az előre megbeszélt időpontra.

Ildi kézimunkával varázsolt hozzá egy kylont is. (A kylon az a kis háromszög alakú alkatrész, amibe a láncot kell átfűzni.) Ennél már csak az lett volna tökéletesebb csapatmunka, ha a hozzá illő láncot Emese készíti hagyományos kézi technikával.

Munkánk eredménye egy elégedett ügyfél, aki az alábbi sorokat küldte átvétel után:

 

’Igen, az ékszer pénteken megérkezett, gyönyörű, tényleg az, amit elképzeltem, egyedi és tényleg profi munka.

Nagyon szépen köszönöm a belefektetett munkát és segítőkészséget.”

 

Fotók: Ildi

 

Téma: Egyedi Ékszer , Ezüst Ékszer, Történet, 3D Ékszertervezés, Csináld Magad, Ezüst Medál