A sok év alatt több érdekes igénnyel, megkereséssel is találkoztunk.

Részt vehettünk több kihívást jelentő munkában. Legyen az a gyárthatóság összetettsége vagy épp a határidő miatt kihívásokkal teli.

Aki ismer, tudja, hogy a jégkorong az egyik olyan sport, mely közel áll hozzám. Hála az Internet vívmányainak, ma már azt is tudjuk, hogy a Tóth család családfáját tekintve sok a felvidékről származó ősöm. Így amikor a szlovák munka kapcsolataim alapján néhány éve felkérést kaptunk, hogy alvállalkozásban segítsünk elkészíteni a 2016-os szlovák nemzeti jégkorong bajnok, a HK Nitra emlék gyűrűit, nem volt kérdés, hogy elvállaljuk.

A sportgyűrűknek elsősorban az Egyesült Államokban van hagyományuk. Az ottani major sportok (amerikai foci, kosárlabda, jégkorong, baseball) győztes csapatainak tagjai minden évben drágakövekkel kirakott arany gyűrűket kapnak emlékül. Ezt kellett adaptálnunk a kelet európai lehetőségekhez mérten.

Egyrészt adott volt a határidő, mivel a csapat év végi bankettjére kellett a gyűrűknek elkészülniük. Másrészt nyilvánvalóan volt egy anyagi keret, amely a megvalósításhoz rendelkezésre állt. Bizonyára van olyan ember, akinek ez is “csak” egy letudandó kötelező feladat volna, Én bevallom, minden percét élveztem és megtiszteltetésnek tartottam, hogy részt vehetünk a projektben.

A gyűrűk egyedi tervezés alapján készültek el, kézzel rajzolt tervek álltak a rendelkezésünkre. Sterling ezüstből öntéssel gyártottuk le az alapgyűrűket. A játékosok mezszámával ellátott oldalsó rátétet szintén egyenként kellett elkészítenünk. A játékosoktól előzetesen ujj méretet vettek, így a névre szóló gyűrűket természetesen egyedi méretre is kellett állítanunk öntés előtt. A készre gyártott pecsétgyűrűk felső táblája kék színű UV fényre keményedő tartós festékanyaggal lett díszítve, mely utalás a klub alap színére.

 

 

A 2016-os bajnok HK Nitra csapatának tagja voltak:

 

#10 Bajtek

#40 Bene

#9 Judd

#19 Kőnig

#33 Kutál

#77 Kuzma

#35 Lakosil

#16 Laliberté

#3 Macík

#2 Mezei

#6 Milam

#11 Milo

#17 Orzo

# Piačka

#37 Podi

# Pupák

#22 Ručkay

#85 Slovák

#28 Štefanka

#33 Valent

# Panis

# Stavjaňa

# Kmeč

# Šatura

#Kollárik

# Šmidlák

# Dvonč

# Peniaško

# Ďurovkin

# Miklovič