A Reverse Engineering nem más, mint egy háromdimenziós tárgy visszafejtése, bedigitalizálása számítógépes fájl formájába. A fájl alapján pedig additív technológiákkal az újra gyártás, de akár a bedigitalizált állomány szerkesztése is lehetséges.

Mivel a 3D nyomtatás mellett a 3D szkennelés is szélsebesen fejlődik, ezért nem meglepetés, hogy a technológia már az ékszeriparban is elérhető és használják is. A szkennelés minőségét elsősorban a szkenner (hardver) és a fogadó program (szoftver) minősége, bonyolultsága határozza meg. Jelen korunkban a jó minőségű, nagy felbontásra képes szkennerek általában több kamerával rendelkeznek. Ennek az a műszaki háttere, hogy a távoli és a közeli pontok precíz érzékeléséhez előnyösebb a több kamerával rendelkező 3D szkennerek használata. 

A Reverse Engineering (visszafejtés) olyan területeken fordul elő nagy gyakorisággal, ahol régi, hagyományos tervezési módszerekkel alkottak meg bonyolult formákat. A folyamat eredménye olyan reprodukció, melynek célja az újra gyártás, áttervezés vagy antik részletek megőrzése.

A Cast Line által forgalmazott olasz OpenTechnologies cég 3D szkennereivel lettek a blog bejegyzés fejlécében látható ezüst ékszerek fájl formájába visszafejtve. A fájlok alapján pedig egy 3D nyomtatóval állítottuk elő az eredeti ékszerek polimer mását. Amennyiben kérdése van a technológiával és a 3D szkennerekkel kapcsolatban, vegye fel a kapcsolatot velünk!